Boek nu

Hoofdgerechten

Boek nu

aankomst
vertrek

Hoofdgerechten

Pannetje Limburgs Zuurvlees 

Limburgs: Zoervleisj/Zoorvleis) is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paardenvlees en rundvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee  De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. Zuurvlees wordt in zowel in Nederlands als Belgisch Limburg en in het Duitse Rijnland gegeten. Het wordt geserveerd op een bord met een pannetje,een bakje sla en frietjes. u kunt het bord, na verplaatsen van de pannetjes, als eetbord gebruiken.

Pannetje ambachtelijke goulash

Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot. Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. Wij serveren  de variant met rundvlees.  Wij serveren de goulash met rijst. Mocht u liever met frietjes willen laat het ons dan weten. 

Vis pannetje

Laat u verrassen door ons visstoofpotje waarin we 4 verschillende vissoorten hebben zitten die we met een lekkere saus tot een heerlijk geheel laten komen. kan serveert met zowel rijst alsmede frietjes.

 

Gegrilde kogelbiefstuk 

Een kogelbiefstuk is een variant van de biefstuk, dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd aangezien het bij het kogelgewricht zit niet vanwegen de "kogelachtige'' vorm. De malsheid wordt bepaald door de lengte van de spieren van vlees korte spieren zijn malser. Kogelbiefstuk is vaak voorzien van een ingekerfd stermotief, gewone biefstuk wordt ingekerfd met een ruitmotief.

Gebakken gepaneerde schnitzel 

Wij serveren u de varkens schnitzel welke bekend staat om zijn malsheid. Het vlees wordt plat geslagen tot ongeveer de groote van een gespreide hand,vervolgens met meel,ei en paneermeel gepaneerd en in de boter gebakken.

Gegrilde Rib-Eye steak 

Onze rib-eye is afkomstig van het Black Angus rund. Deze runderen grazen op de open vlaktes in Schotland en groeien op in de meest natuurlijke omstandigheden, hierdoor wordt een onovertroffen vleeskwaliteit verkregen. De rib-eye zit aan de voorkant van de rug van het rund en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende doordat de voorkant van het Black Angus rund minder gespierd is. Wat het de rib-eye zo smaakvol maakt is de marmering van het vlees. Tevens komt de rib-eye uit een deel van het rund wat richting de voorvoet gaat. Dit deel heeft meer bewogen en is zo voller van smaak.

HOFTOPPER

Onze HOFTOPPER is onze ambachtelijk gegrilde hamburger die we in 3 verschillende versies serveren;

- Traditioneel; met sla, komkommer, tomaat, gebakken ui, 2 sausjes en frietjes

- Dutch; met sla, komkommer, tomaat, gebakken ui, kaas en uitgebakken spek, 2 sausjes en frietjes

- Hawaii; met sla, komkommer, tomaat, gebakken uit, ananas, gebakken ei, 2 sausjes en frietjes

 

 

VLEESSAUSEN;                                                  

- Rode wijnsaus                                                          

- Champignonroomsaus                                         

- Pepersaus 

- Zigeunersaus

- Stroganoffsaus

 

VISSAUSEN;

- Witte wijnsaus 

- Dillesaus 

 

**AL ONZE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET DAGVERSE WARME STREEKGROENTE EN FRIETJES **